uppkopplad Sprit pdf ebook

uppkopplad Sprit pdf ebook

Sprit

  • Siffra: 254042319521545
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 5.0/5 (Votes: 1684)
  • Paperback : 172 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Att vi svenskar gillar snaps och sill är känt. Här är boken som tar fasta på detta och går igenom allt du behöver veta om våra svenska sprittraditioner, tillverkare och kryddning. Sprit innehåller allt som kan önskas på ämnet brännvinets historia i Sverige från kruttillverkning till Absolut Vodka, alla tillverkarna presenteras från Norrtelje Brenneri till Vin & Sprit och självklart hittar läsaren också ursvenska traditioner som snapsvisor, lite om punsch och även ett inslag om Grönstedts svenska, numera finska, cognac!

För det egna hantverket finns även bra tips om egen spritkryddning och recept för detta. Boken ger en mycket heltäckande bild av Sverige, svenskarna och spriten. Och detta kryddat med mycket humor, läckra bilder, anekdoter och många intressanta fakta för alla med något intresse på området. En synnerligen delikat blandning med gott sting!

OM FÖRFATTAREN
Med tiotalet böcker bakom sig har Örjan Westerlund etablerat sig som en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare, med whisky som specialitet. Totalt har hans böcker sålt i över 100 000 exemplar. Värt att nämna är att hans Svensk spritbok och Svensk whiskybok av Måltidsakademien i Grythyttan utsågs till 20062007 års bästa dryckesböcker. Med en bakgrund som domare i whiskypanelen för Whisky- och ölmässan i Nacka och efter att ha hållit i hundratals provningar om whisky, snaps, choklad och öl är Örjan Westerlunds kännedom om våra preferenser mycket god, och hans berättarlusta på ämnena om möjligt ännu större.

Relaterade böcker